fbpx

Wat zijn de kosten voor een dakrenovatie?

In Nederland krijgen daken veel te verduren, voornamelijk door de verschillende weersomstandigheden. Is je dak verouderd en toe aan een renovatie, maar wil je eerst weten wat de kosten zijn voor een dakrenovatie? In dit artikel hebben we voor jou een overzicht gemaakt met de kosten en mogelijkheden van een dakrenovatie. Lees dus snel verder.

dakrenovatie kosten

Kosten voor een dakrenovatie

De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het begint bij het soort dak. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de grootte van je dak en het type dakbedekking wat je wilt laten aanbrengen. Soms is een volledige dakrenovatie niet nodig en gaat het om een klein stukje van het dak. Een ding is in ieder geval belangrijk. Hoe eerder je erbij bent, des te lager liggen de kosten voor de dakrenovatie. We hebben een overzicht gemaakt met gemiddelde kosten, uitgaande van een dak van 50 m2 (gemiddelde dakoppervlak in Nederland).
 • Renovatie plat dak
  •  Nieuwe laag bitumen dakleer
  • Vervangen bitumen 
  • Nieuwe EPDM laag 
 • Renovatie schuin dak
  • Plaatselijk vervangen dakpannen en pannenlatten
  • Plaatselijk vervangen dakpannen

€ 1.800
€ 900
€ 1.800
€ 2.600
€ 5.000
€ 4.500
€ 5.500

Wat bepaald de prijs van een dakrenovatie?

Zoals eerder aangegeven zijn de dakrenovatie kosten afhankelijk van een aantal keuzes waar je voor komt te staan. Hier zie je welke keuzes invloed hebben op de kosten van je dakrenovatie.

Materiaal

Allereerst is de prijs van de dakbedekking afhankelijk van het type materiaal. Elke dakbedekking heeft zijn eigen prijs. Zo is bitumen dakbedekking een stuk goedkoper dan EPDM of PVC. Heb je een schuin dak? Zie hier de kosten voor het vervangen van dakpannen

Materiaal

Soms is een kleine reparatie aan je dak voldoende. Dan is het voordeliger om een dakdekker in te huren voor een dakreparatie in plaats van een volledige renovatie. Op het moment dat je dak wel toe is aan een renovatie, dan vallen de kosten vanzelfsprekend hoger uit. Een dakdekker inhuren is een goede oplossing als er een paar dakpannen vervangen moeten worden of wanneer je een compleet dak moet renoveren.

Eventuele extra’s

Uiteraard is het mogelijk om je dakrenovatie te combineren met extra werkzaamheden. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of het aanbrengen van dakisolatie. Is je dakgoot ook toe aan een renovatie, dan is het een goed idee om dit gelijktijdig te laten doen.

OFFERTE AANVRAGEN?

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan en je krijgt binnen 24 uur een persoonlijke offerte in je mail. Start nu je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu