fbpx

Wat zijn de kosten van een nieuw bitumen dak?

Een plat dak heeft het vaak zwaarder te verduren dan een schuin dak. Regen kan blijven liggen in plaats van dat het eraf glijdt. Het kan zijn dat je dakbedekking is verouderd en je dak toe is aan vernieuwing. Een veel gebruikte dakbedekking op een plat dak is bitumen, ook wel dakleer genoemd. Dit materiaal is perfect om platte daken zoals, aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of garages mee te bedekken. Wat de kosten zijn voor een nieuw bitumen dak is afhankelijk van de volgende twee factoren.

  1. Nieuwe laag dakleer over de huidige dakbedekking.
  2. Volledig nieuwe bitumen dakbedekking.
kosten nieuw bitumen dak

Kosten nieuwe bitumen dakbedekking over oud dakleer

Bij het leggen van bitumen dakbedekking is het mogelijk om een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking te laten leggen. Op deze manier is het niet nodig om de hele dakbedekking van je platte dak te verwijderen en opnieuw te bedekken. De kosten voor het plaatsen van nieuwe dakbedekking over oud dakleer kan oplopen tot € 1.700.

Kosten volledig nieuwe bitumen dakbedekking

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een nieuwe laag op je bestaande dakleer aan te brengen. Bijvoorbeeld wanneer je direct het platte dak wilt laten isoleren of als er al meerdere lagen dakleer over elkaar zijn aangebracht. Wil je nieuwe bitumen dakbedekking, dan is het nodig om het oude dakleer te verwijderen om vervolgens nieuw dakleer te plaatsen. De kosten voor volledig nieuwe bitumen dakbedekking liggen op gemiddeld € 2.800.

Andere opties voor bitumen dakbedekking

Naast bitumen dakbedekking heb je voor een plat dak ook de keuze uit PVC of EPDM dakbedekking. Wil je weten wat de kosten voor het vervangen van een plat dak  met een van deze soorten zijn? Lees het in onze kennisbank.

OFFERTE AANVRAGEN?

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan en je krijgt binnen 24 uur een persoonlijke offerte in je mail. Start nu je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu