fbpx

Hoeveel kost het vervangen van een dakgoot?

Is je dakgoot beschadigd of is het verouderd? Dan raden wij aan om je dakgoot tijdig te laten vervangen. Lekkend water kan namelijk zorgen voor schade aan het hoofdgebouw. Heb je last van een aantal kleine beschadigingen, dan is het om deze te laten repareren. Een dakgoot laten vervangen hoeft niet veel te kosten en is ook niet altijd compleet nodig. Op deze pagina lees je alles over de kosten voor het vervangen van je dakgoot.

Dakgoot vervangen kosten

Kosten dakgoot vervangen

De prijzen van een dakgoot vervangen starten meestal vanaf € 50 per meter. Afhankelijk van de werkzaamheden die wij moeten verrichten bepalen we de prijs. Heb je je oude dakgoot al verwijderd, dan zullen de kosten in veel gevallen lager uitvallen. Daarnaast kan je bij ons een offerte aanvragen voor alleen de reparatie van je dakgoot.

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakgoot?

Wil je weten wat de kosten zijn voor het laten plaatsen van een nieuwe dakgoot, dan zijn er eerst een aantal belangrijke keuzes die je moet maken. We hebben deze keuzes voor je op een rij gezet:

Dakgoot repareren of vervangen
In sommige gevallen is het niet nodig om je volledige dakgoot te vervangen. Zijn er bijvoorbeeld een aantal kleine beschadigingen, dan is een dakgoot reparatie vaak al voldoende. Deze kosten liggen dan ook een stuk lager. Is het nodig om de dakgoot alsnog te vervangen, dan liggen de kosten vanzelfsprekend hoger.

Soort dakgoot 
De kosten voor het vervangen van je dakgoot zijn sterk afhankelijk van het soort materiaal dat je wilt gebruiken. Dakgoten worden veelal gemaakt van zink, kunststof, koper of aluminum. Elke soort heeft zijn eigen voordelen. Zo heeft een zinken dakgoot een langere levensduur en is de kunststof dakgoot onderhoudsarm.

Optionele werkzaamheden
Het is uiteraard mogelijk om extra opties toe te voegen aan je dakgoot. Hiermee moet je denken aan verlichting of een bladvanger. Verlichting vergroot niet alleen de veiligheid, het geeft je huis ook een mooie uitstraling. Een bladvanger is daarnaast een goedkope manier tegen verstopping, schimmel en ongedierte.

OFFERTE AANVRAGEN?

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan en je krijgt binnen 24 uur een persoonlijke offerte in je mail. Start nu je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu