fbpx

Hoeveel kost het vervangen van dakpannen?​

Kosten dakpannen vervangen

Dakpannen zijn in Nederland een populaire vorm van dakbedekking voor hellende daken. De meeste dakpannen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat maakt het voor velen een interessante optie. Toch kan het voorkomen dat je dakpannen ineens kapot gaan. Door bijvoorbeeld hagel of stormschade. Is dit het geval? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Kapotte dakpannen kunnen zorgen voor lekkages of kunnen loslaten. Maar wist je dat het vervangen van jouw oude of beschadigde dakpannen ook een positief effect heeft op de waarde van je woning? Met een goed dak stijgt de kwaliteit van je woning en dit zorgt voor een hogere waarde. Genoeg reden dus om te zorgen dat je dak ook de komende jaren wind-en regen bestendig is. Om je te helpen bij jouw keuze lees je hier alles over de kosten voor het vervangen van dakpannen.

dakpannen vervangen kosten

Wat kosten nieuwe dakpannen?

Kies je voor het plaatsen van nieuwe dakpannen dan zijn er een aantal factoren die bepalen hoe hoog de kosten zijn. Hoeveel nieuwe dakpannen kosten is afhankelijk van de volgende aspecten:

Je ziet dat er bij het plaatsen van nieuwe dakpannen een aantal factoren meespelen in het bepalen van de totale kosten. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij vergelijken de offertes van de dakdekkers in ons netwerk en kiezen voor jou de beste offerte op maat. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan en bespaar tot 50% op je offerte. 

Soorten dakpannen kosten

Keramische dakpannen zijn gemaakt van gebakken klei en zie je terug op de meeste daken in Nederland. Deze soort dakpannen zijn arbeidsintensief om te maken, daarom ligt de prijs hoger dan een betonnen soort. Het voordeel is dat een keramische dakpan langer mee kan en is de kans op mos en algen een stuk kleiner. Per m2 betaal je gemiddeld €60 voor het leggen van keramische dakpannen. Keramische dakpannen gaan ongeveer 50 jaar mee.

Betonnen dakpannen worden vaak gezien als sneldekpannen. Dit komt doordat ze vaak groter zijn dan de keramische variant. Hierdoor kost het minder tijd om er een dak mee te bedekken. Helaas gaat de betonnen variant minder lang mee dan keramische dakpannen. Dit komt voornamelijk doordat ze gevoelig zijn voor mos en algen. Per m2 betaal je gemiddeld €50 voor het leggen van betonnen dakpannen en gaan ongeveer 30 jaar mee.

Kosten dakpannen recht leggen

Het kan voorkomen dat één of meerdere dakpannen zijn verschoven. Dit vergroot de kans op lekkages. Het is daarom belangrijk om verschoven dakpannen weer netjes recht te leggen. De kosten om dakpannen recht te leggen zijn bij onze dakdekkers doorgaans tegen een zeer scherp tarief. Is de dakpan niet meer in goede staat, dan kunnen we deze eenvoudig voor je vervangen.

OFFERTE AANVRAGEN?

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan en je krijgt binnen 24 uur een persoonlijke offerte in je mail. Start nu je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu