fbpx

Hoeveel kost een plat dak vervangen?

Heb je een nieuw huis gekocht of is het platte dak van je huidige huis aan vervanging toe? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden van een plat dak vervangen. Zo kunnen wij je hele dak, inclusief dakconstructie, vervangen. Is de constructie nog goed, dan hoeven we alleen het dakleer te vervangen. In dit artikel lees je alles over de kosten voor het vervangen van een plat dak. 

kosten plat dak vervangen

Kosten plat dak vervangen

Wat de kosten zijn voor het vervangen van een plat dak, is afhankelijk van het soort dakbedekking en de kwaliteit van de fundering van het dak. De keuze in dakbedekking voor platte daken is groot. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden hebben we de soorten dakbedekking op een rij gezet.

Bitumen is de meest gebruikte soort dakbedekking voor platte daken in Nederland. Dit komt voornamelijk door de lange levensduur. Daarnaast is het zeer onderhoudsarm, wat zorgt voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. De kosten om je bitumen dak te vervangen ligt tussen €40 – 60 per m².

Deze soort dakbedekking lijkt erg op bitumen dakbedekking, maar EPDM is gemaakt van synthetisch rubber. EPDM is zeer elastisch waardoor temperatuurverschillen het dak minder beïnvloeden. Dit zorgt voor een lange levensduur tot 40 jaar. De kosten voor het vervangen van een EPDM dak ligt tussen €60 – 80 per m²

PVC is een soort dakbedekking gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De levensduur van PVC is echter wat korter dan bij de andere soorten. Deze dakbedekking gaat gemiddeld 25 jaar mee. De kosten voor het vervangen van een plat dak met PVC ligt tussen €50 – 70 per m².

Vervangen plat dak inclusief dakconstructie

Zoals in het begin van dit artikel is aangegeven zijn de kosten, voor het vervangen van een plat dak, afhankelijk van een aantal keuzes. Een daarvan is het wel of niet vervangen van de dakconstructie. Een compleet nieuwe dakconstructie is niet goedkoop. Het voordeel van een nieuwe dakconstructie is dat je woning vaak beter is geïsoleerd. Je weet ook zeker dat je voorlopig weinig onderhoud zult hebben aan je dak.

Plat dak vervangen met isolatie kosten

Ga je jouw platte dak vervangen met nieuwe dakbedekking, dan is het raadzaam om deze te voorzien van nieuw dakisolatie. Met nieuwe isolatie bespaar je op je energierekening, en het is goed voor het milieu. Het plaatsen van isolatie brengt extra kosten met zich mee, maar betaald zich op de lange termijn zeker terug.

OFFERTE AANVRAGEN?

Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start nu je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu