fbpx

Hoeveel kost een dakgoot reparatie?

Een kapotte dakgoot zorgt vaak voor waterschade aan je woning of in de tuin. Daarom adviseren we om je dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren door een dakdekker. In dit artikel vind je informatie over de kosten van een dakgoot reparatie.

dakgoot reparatie kosten

Wat kost een dakgoot repareren?

Dakgoten zijn meestal gemaakt van metaal of kunstof. De kosten om een dakgoot te repareren wordt bepaald naar aanleiding van het materiaal en de lengte van de dakgoot. Gemiddelde kosten voor reparatie aan een dakgoot liggen tussen de €40,- en €200,- per meter. Dit is inclusief het materiaal, maar exclusief de werkuren van de dakdekker. In het onderstaande overzicht vind je de kosten van de meest verrichte dakgoot reparaties.

Repareren soort dakgoot

Gem. kosten per reparatie van dakgoot van 3m, incl. materiaal en btw

Welke factoren bepalen de kosten van een dakgoot reparatie?

Zoals eerder aangegeven zijn er een aantal keuzes die de totale kosten van een dakgoot reparatie bepalen. 

Metalen dakgoot of kunststof dakgoot?
Het meest gebruikte metaal, waar dakgoten van zijn gemaakt, is zink. In sommige gevallen zijn dakgoten van een ander metaal gemaakt. Dit zijn onder ander RVS, koper en aluminium. Kunstof dakgoten zijn dakgoten gemaakt van bijvoorbeeld PVC, plastic of polyester. De kosten om een metalen dakgoot te repareren zijn gemiddeld duurder dan de reparatie van een kunststof dakgoot.

Welke onderdelen van de dakgoot moet ik laten repareren?
Elke dakgoot bestaat uit verschillende onderdelen. Denk hierbij aan de dakgoot, regenpijp, beugels of houten bak. Het kan zijn dat er schade is aan meerdere onderdelen, bijvoorbeeld scheuren of breuken in de dakgoot en de regenpijp. Hoe meer schade, hoe hoger de kosten voor de dakgoot reparatie uitvallen. In sommige gevallen zijn alleen de beugels van de dakgoot kapot. Deze zijn vaak eenvoudig te vervangen en de kosten zijn dan ook lager. 

Extra mogelijkheden
Het is uiteraard mogelijk om extra opties toe te voegen aan je dakgoot. Hiermee moet je denken aan verlichting of een bladvanger. Verlichting vergroot niet alleen de veiligheid, het geeft je huis ook een mooie uitstraling. Een bladvanger is daarnaast een goedkope manier tegen verstopping, schimmel en ongedierte.

Dakgoot vervangen?

Soms volstaat een simpele reparatie van de dakgoot niet en is het nodig om de volledige dakgoot te vervangen. In onze kennisbank vind je meer informatie over de kosten van een dakgoot vervangen

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ben jij op zoek naar een dakdekker? Vraag een vrijblijvende offerte aan en er komt binnen 24 uur een dakdekker langs voor een gratis dakinspectie. Start direct je aanvraag en bespaar tot 50% op je offerte!

Bel nu